• Call Us Free On : 0800 587 2107
  • Call Us Free On : 0800 587 2107

GAIN Capital

GAIN Capital

Location: Finsbury Circus, London

Value: £350,000

Size: 20,000 sq ft

Duration: 18 weeks

 

OVERVIEW

The brief was to reconfigure the main 1st floor office to allow influx of staff from a company merger, this also involved creation of additional new WC facilities to comply with regulations. 

We also introduced a new kitchen breakout area for the increase of staff on the floor, plus refurbished / extended the existing Kitchen breakout area. 

The project involved a phased relocation of staff to create the space, to add the WC facilities.  We also relocated the Reception entrance and space-planned the rest of the floor, to accommodate an extra 160 staff. 

 

We employed Swanwell Consulting to redesign the HVAC systems and boost fresh air capacities based on their knowledge of the building. 

The WC’s were designed to continue the walnut theme with a minimalist feel.  We used muted floor and wall tiles and a white corian surface vanity unit.  The designs also incorporated a male and female shower, per WC. 

The office was redesigned and relocations took place on a 7 phase programme, most works were carried out on working days, with areas hoarded off under H&S, for safe working. 

Phased power and data works were carried out over weekends to enable the new staff influx to happen as each work phase was completed. 

 

SCOPE – MAIN POINTS

Assistance in legal / planning process, obtaining Licence to alter

Power and data modifications

Modifications and additions to HVAC system, plus fresh air capacities

New WC’s and showers, tiling, lighting, new solid ceilings and ventilation

New glass and solid partitioning, including relocation of existing partitioning

Full decoration throughout

New Kitchens and breakout areas, new flooring and DESSO carpet to offices

Phase relocations and disposals